五款食物 令你愈食愈白!

通常美白好多朋友都會選擇用搽,因為覺得又快又方便,但今日同你介紹下五款食品含有豐富維他命C令你愈食愈白。

  1. 黑朱古力

雖然好多女士都會驚食朱古力因為怕會肥,但其實只要一個星期唔好食超過一排朱古力就可以有效控制熱量!黑朱古力可以話係一種強效嘅抗氧化劑,可以令皮膚變得滑嫩,有助抵抗陽光對肌膚嘅傷害。
美白食品1

  1. 番茄

番茄含有豐富嘅抗氧化劑的水果,而且番茄含有維他命C可以幫助抵抗UV射線以及保持皮膚水潤。
美白食品3

  1. 奇異果

奇異果中含有大量嘅維他命A、C同礦物質,有助針對皮膚暗沉嘅膚色,有效預防色素沉積!建議奇異果可於早上食用,因為奇異果具有抗氧化作用,吸收力會更高呀!
美白食品5

  1. 檸檬

檸檬中含有大量嘅維他命C以及鈣質,檸檬仍都有大量嘅果酸成分,有助軟化角質層以及去除死皮,令肌膚新陳代謝加快!
小提示:如果係OL可以選擇每星期搵一兩日沖一杯檸檬水,有大量維他命C對身體好之餘仲可以幫助美白!但都要記住飲完之後唔可以長時間曬太陽因為檸檬都係一種會吸光嘅食物!
美白食品2

  1. 士多啤梨

士多啤梨以及藍莓都係含有豐富嘅維你命C食物!點解美白要食咁多維他命C嘅食物,因為依幾款水果入面嘅維他命C同植物營養素就好似天然嘅防曬油咁~
美白食品4
雖然話依幾種都係水果類嘅生果,不過都要記得唔好食得太過量。每日都係維持番一款水果咁就足夠架啦!咁夏天都唔驚會變黑啦~

相關文章